نقش مبلمان اداری در طراحی دکوراسیون داخلی
امروزه مبلمان اداری به عنوان عنصر اصلی در طراحی دکوراسیون داخلی، طراحی که به منظور ایجاد فضای خلاقانه و نو انجام میشود و همراه با پیشرفت تکنولوژی و مدلهای سال است، به شمار میرود. عنصری که نه تنها در زیبایی محیط کار و متفاوت کردن آن از سایر محیطهای دیگر بلکه در شیوه انجام کار توسط کارکنان، ارتباطات درون سازمانی و میزان بهرهوری آنان موثر است. عنصری که به تنهایی میتواند محیط کار را به محیطی شاد و سرزنده تبدیل کند که کارکنان میتوانند در آن با آرامش خیال مشغول به کار شده و استعدادهای خود را شکوفا نمایند و بهرهوریشان را به میزان چشمگیری افزایش دهند و یا این که میتواند خلاقیت و انرژی را از آنها گرفته و آنها را نسبت به کار دلسرد و بیعلاقه کند.
عنصری که با زیبایی و کیفیت خود میتواند آرامش را به کارکنان هدیه نماید و محیطی متفاوت و جذاب را به وجود آورد. عنصری که میتواند معرف شرکت و یا سازمان باشد و حتی نحوه عملکرد شرکت، وضع مالی شرکت، استراتژی که شرکت در پیش گرفته است و نیز نوع تفکر شرکت را بیان نماید.
بنابراین برای داشتن محیط اداری ایده آل، محیطی که در عین رسمی بودن راحت و ساده باشد، باید به این عنصر و نقش آن در طراحی دکوراسیون داخلی توجه کرد. ما در این نوشتار قصد داریم نقش مبلمان اداری در طراحی دکوراسیون داخلی را مورد بررسی قرار دهیم و از این طریق راهنمای عمل آن دسته از مدیران و طراحانی باشیم که میخواهند با ایجاد تغییراتی در طراحی دکوراسیون داخلی محیط اداری خود هم، شکل جدیدی به محیط کار خود ببخشند و هم نگرش کارکنان، مشتریان و ارباب رجوع را نسبت به محیط کار تغییر دهند. پس تا پایان این نوشتار با ما همراه باشید.
آشنایی با نقش مبلمان اداری در طراحی دکوراسیون داخلی
بدون شک اولین چیزی که هنگام ورود به یک محیط اداری توجه شما را به سمت خود جلب مینماید، مبلمان اداری و نحوه چینش آن است. مبلمان اداری در یک محیط کاری همواره در راس توجه قرار میگیرد و به علت این که بیشترین فضا از یک محیط را به خود اختصاص میدهد، از عناصر مهم و اصلی طراحی دکوراسیون داخلی به شمار میرود. به طوری که شما در اولین گام برای طراحی دکوراسیون داخلی به جایگاه مبلمان توجه میکنید و سپس جایگاه سایر عناصر همچون کتابخانه، فایلینگ، قفسه و … را متناسب با آن تعیین میکنید. در صورت ایجاد تغییر نیز ابتدا در نحوه چینش مبلمان اداری تغییر ایجاد میکنید و سپس سایر تغییرات مورد نظر را اعمال مینمایید. با این اوصاف برای موفقیت در طراحی دکوراسیون داخلی محیط اداری باید به نکات زیر توجه کنید:
- سعی کنید در انتخاب مبلمان اداری هوشمندانه عمل کنید.
از آنجایی که مبلمان اداری تعیین کننده محوریت اصلی انتخاب دیگر وسایل اداری هستند، انتخاب آنها باید به صورت هوشمندانه انجام پذیرد. برای مثال فرض کنید در محیط کاری خود فضای بسیار کمی در اختیار دارید و در عین حال می خواهید بیشترین استفاده را از آن نمایید. در این صورت باید مبلمان اداری که شامل صندلی اداری، میز اداری، سیستم فایلینگ، پارتیشن ها، قفسه ها، کانتر و … است را متناسب با فضای داخلی محیط انتخاب کنید. پس دقت در اندازه مبلمان اداری و مقدار فضایی که اشغال می کند، بسیار مهم است. رنگ ها نیز از عناصر اصلی طراحی دکوراسیون داخلی به شمار می روند و می توانند بر روح و روان کارکنان و میزان بهره وری آنان اثربخش باشند، بنابراین در انتخاب مبلمان اداری باید این عنصر را نیز در نظر بگیرید تا بتوانید در طراحی دکوراسیون داخلی عملکرد موفقی داشته باشید.
به عنوان مثال اگر کسب و کار شما به گونه ای است که در آن خلق ایده ها و راهکارهای جدید به شدت احساس می شود، بهتر است از مبلمان اداری زرد رنگ که برای ایجاد خلاقیت مناسب است و می تواند مثبت گرایی و ابتکار عمل را افزایش دهد، استفاده نمایید و یا اگر کسب و کار شما به گونه ای است که دوست ندارید برای انجام آن در معرض دید و توجه دیگران قرار بگیرید، بهتر است مبلمان اداری خود را قهوه ای رنگ انتخاب کنید. چرا که رنگ قهوه ای زیاد جلب توجه نمی کند و از طرفی نمادی از قدرت، استقامت و حرفه ای بودن شما می باشد.
2. به نحوه چیدمان مبلمان اداری بسیار توجه کنید.
همانطور که قبلاً نیز ذکر کردیم، مبلمان اداری حجم بالایی از محیط کاری شما را اشغال می-کنند. بنابراین نحوه چیدمان آنها در طراحی دکوراسیون داخلی هر محیط مخصوصاً محیط هایی با فضای کم از اهمیت بسیاری برخوردار است. این که نحوه چینش مبلمان اداری در محیط های کاری چگونه باشد تا هم دسترسی به بخش های مختلف را برای کارکنان آسان کند و هم آزادی عمل آنها را بیشتر، سوال بسیاری از شما می باشد که در این قسمت به بیان پاسخ آن خواهیم پرداخت. مبلمان اداری حتی اگر هم متناسب با فضای محیط کار انتخاب و خریداری شوند، چنانچه چیدمان مناسبی نداشته باشند، مشکلاتی را برای شما فراهم خواهند آورد. برای جلوگیری از به وجود آمدن چنین مشکلاتی لازم است در چیدمان مبلمان اداری به نکات زیر توجه کنید:
• برای تردد آسان خود، همکاران و ارباب رجوع در بین فضای محیط کار خود حداقل دو مسیر آزاد قرار دهید.
• مسیرهای آزاد را به گونه ای انتخاب کنید که هنگام حرکت و جابجایی از یک مکانی به مکان دیگر از کنار میز و صندلی اداری حرکت کنید نه از بین آنها. با این کار میزان سر و صدای حاصل از رفت و آمد را به حداقل می رسانید و باعث می شوید محیط آرامتر به نظر برسد.
• برای این که پشت میز اداری راحت تر جابجا شوید میز و صندلی اداری را طوری بچینید که صندلی اداری پشت میز اداری قفل نشود.
• مبلمان اداری را به دیوار تکیه ندهید و آنها را دور از دیوار بچینید.
• چیدمان مبلمان اداری را طوری انجام دهید که امکان مکالمه و ایجاد ارتباط آسان بین شما و همکاران فراهم شود.
• اگر محیط کاری شما بزرگ است، سعی کنید آن را به چندین گروه مبلمان تقسیم نمایید.
• وقتی چیدمان مبلمان اداری را انجام می دهید، هر از چند گاهی نحوه رفت و آمد را چک نمایید.
• اگر در محیط کاری شما پنجره وجود دارد، سعی کنید میز اداری را در نزدیکی آن قرار دهید. با این کار بیشترین میزان نور را در فضای کاری خود خواهید داشت.
• سعی کنید تمام اجزای مبلمان اداری همچون میز اداری، صندلی اداری، فایلینگ، کتابخانه، قفسه و … را در یک گوشه از محیط کار خود قرار ندهید. از تمامی قسمت های اتاق کار خود استفاده کنید. برای مثال اگر امکان این وجود دارد که کتابخانه و یا قفسه را رو به روی میز کار خود قرار دهید، حتماً این کار را بکنید. با این کار یک فضای متعادل ایجاد می کنید که به ایجاد تعادل بصری شما کمک خواهد کرد و حس بی نظمی و شلوغی را به شما انتقال نخواهد داد.
• سعی کنید مبلمان اداری را نزدیک در ورودی قرار ندهید چرا که این کار باعث می شود در بدو ورود به اتاق کار یک دید کلی نسبت به فضا داشته باشید.
• چنانچه در محیط کار خود از صندلی مهمان استفاده می کنید، سعی کنید آنها را در نزدیکی میز کار خود قرار دهید. با این کار به ایجاد ارتباط راحت تر و آسانتر کمک می نمایید.
• سعی کنید مبلمان اداری را طوری بچینید که دیوارها دارای فضای خالی باشند. فضای باز دیوار هم باعث می شود محیط کار شما سیالتر باشد و هم بزرگتر به نظر برسد.